Slimme zet, zo’n stoelmassage

Als ik achter mijn bureau zit te werken merk ik dat de spanning in mijn schouders en nek zich opbouwt. Een stoelmassage in ons bedrijf kan dus altijd rekenen op mijn deelname.

Ik ga zitten, neem de ontspannen positie aan en laat mij wegvoeren naar weldadige golven van totale rust. Ik ben letterlijk niet meer op mijn werk en zweef in mijn gedachte in een andere dimensie. Dit kwartiertje verwennerij voelt enerzijds als een 5 minuten mini-break (het besef van tijd is tijdelijk compleet naar de achtergrond geraakt), maar anderzijds heb ik ook het gevoel dat ik er even helemaal “uit” ben geweest (wat ik zei, besef van tijd… geen idee waar die gebleven is).

Het rendement

Na de stoelmassage voel ik mij energiek en mijn batterij is weer opgeladen. De rest van de dag kan ik er weer tegen aan en ik verzet 2 x meer werk dan ik normaal zou doen. Ik heb geen behoefte aan een extra praatje bij het koffiedrinken of rondje te lopen de “after-lunch-dip” het hoofd te bieden. Slimme zet hoor van mijn werkgever, om een stoelmassage in het bedrijf aan te bieden.